Kurullar
Yönetim Kurulu
Denetleme Kurulu
Disiplin Kurulu
Merkez Hakem Kurulu
Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu
Üye Menü
Klasman Hakemleri
Klasman Gözlemcileri
Futbol Oyun Kuralları
Epak
Rapor ve Formlar
Talimatlar ve Kitaplar
Statüler
Genel Bilgiler
Haftanın Hakemleri & Gözlemcileri
Hakem Olma Şartları
Sınavlar
Araştırma ve Çeviriler
Egzersiz ve Sağlık
Anasayfa Şubeler Dernek Tüzüğü Basın Açıklamaları İletişim
GÖREV VE SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ...
16.10.2009
GÖREV VE SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ...
 
GENEL MERKEZ GENEL KURULU NİÇİN YAPILMIYOR?
 Hakemlik camiasında bu günlerde en çok cevap bekleyen sorular;
 —Genel Merkez Genel Kurulu Niçin Yapılmıyor?
—Genel Merkez Yöneticileri bu işte kusurlu mu?
—Genel Merkez Genel Kurulu ne zaman yapılacak?
—Genel Merkez Yönetim Kurulu Hakemleri temsil ediyor mu?
 
Özellikle bazı art düşünceli ve hakemlik kurumu içine nifak sokan yöneticiler, hakemler ve gözlemciler ile bazı medya mensupları bu ve benzeri sorularla hakem ve gözlemciler üzerinde etkili olmaya çalışmaktadır. Adı geçen bu kişiler hakkında tüm yasal haklar kullanılacaktır.
 
Hakemlik kurumu dolayısı ile Dernek üyelerimizin önemli bir bölümü Dernekler Kanunu, Dernek Tüzüğü ve diğer ilgili Yasa, Teamül ve Yargı kararları üzerine yeterince duyarlı değil ve bilgi sahibi değildir.
 
Öncelikle belirtelim ki Genel Merkez Yönetim Kurulu demokratik bir ortamda yapılan 2006 yılı Olağan Genel Kurulu delegelerinin yüzde seksen ikisinin oyu ile göreve getirilmiştir ve bütün yetkileri ile görevinin başındadır. Hakemlik kurumunun gerçek temsilcisi olarak kurumsal sorunlara sahip çıkmakta bütün engellemelere karşın görev bilinci ile çalışmaktadır.
 
Hiç kuşkusuz bu Yönetimin en önemli görevi ve arzusu Sağlıklı ve Demokratik ortamda yapılacak bir Genel Kurula Derneğimizi götürmektir. Sağlıklı ve Demokratik ortam oluşturulmasının en önemli unsuru tüm üyelerimizi temsil edecek bir delege yapısıdır. Bu delege yapısına sahip olmak için ise Şubelerimizin Genel Kurullarının tam bir Demokratik ortamda gerçekleşmesi ve Seçimlerin Genel Hukuk İlkeleri ile Seçim Yöntem ve Talimatlarına uygun yapılmasına bağlıdır.
 
Şubelerimizde Tüzüğümüz ve Talimatlarımızın öngördüğü Genel Kurullar yapılmış olmakla birlikte, bazı şubelerimizde yapılan seçimlerin kabul edilemez düzeyde antidemokratik baskı ve tehdit altında, seçim yöntem, biçim ve koşullarına aykırı yapıldığı yönünde yapılan itirazları inceleyen Genel Merkezimiz 7 şubemizin Genel Kurulları için yapılan itirazları haklı bulmuş ve Tüzüğünden aldığı yetkisini kullanarak bu Şubelerimizde Genel Kurulların yinelenmesine karar vermiştir. Nitekim 3 şubenin Genel Kurulu usulüne uygun olarak yenilenmiştir.
 
Ancak Adana, İstanbul, Kocaeli ve Ordu Şubelerimizin sözde yönetimleri Genel Merkezin kararına karşı haksız olarak direnmiştir. Bu defa Genel Merkez yine Kanun ve Tüzüğün kendisine verdiği yetkiyi kullanarak ilgili şubelerimizde bir an önce Demokratik ortamda Genel Kurulları yapmak üzere kayyum heyetleri atamıştır. Fakat adı geçen Şubelerimizi sözde yönetim kurulları, atanan kayyum heyetlerine teamül ve hukuka aykırı olarak devretmedikleri gibi konuyu yargıya intikal ettirme yolunu seçmiş ve Genel Merkez hakkında davacı olmuşlar, işin sürüncemede kalmasını sağlamışlardır.
 
Nitekim yargı kararları Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun almış olduğu kararların yerinde olduğunu ispatlar şekilde sonuçlanmaktadır. Yönetim Kurulumuz göreve geldiği günden beri beyan ettiği üzere hukukun üstünlüğü ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır. Spor kamuoyu ve üyelerimiz bu davaların sonucunda Genel Merkez Yönetim Kurulumuza karşı mesnetsiz olarak direnen bu illerimizdeki sözde yöneticilerin durumunu görecek ve Genel Merkez Yönetim Kurulumuz ilgililer hakkındaki diğer tüm şikâyet haklarını da kullanacaktır.
 
Hal böyle iken, Genel Hukuk, Dernekler Kanunu ve Tüzüğümüz esaslarına göre Şube Genel Kurulları tamamlandıktan sonra toplanması gereken Genel Merkez Genel Kurulunun yapılması bu süreçte doğru değildir.
 
Genel Merkez Genel Kurulu sürüncemede bulunan Şubelerimizin Demokratik ortamda, usulüne uygun olarak yapılacak Genel Kurullarda seçilecek delegelerin de katılımı ile yapılacaktır.
 
Genel Kurulun yapılmasını Merkez Yönetim Kurulu herkesten çok istemektedir. Genel Kurulumuzun üyelerin tamamının temsili ile toplanmasını sağlamak Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun bu dönemde de asıl amacıdır.
 
Bir başka ifade ile Genel Kurulun zamanında yapılmamasının sorumlusu Adana, İstanbul, Kocaeli ve Ordu Şubelerimizin sözde Yöneticileridir.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
 
 
GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU
 
Haber arşivi için tıklayınız...
Atatürk Köşesi
UEFA Türkiye Futbol Federasyonu FIFA
Şubelerden Haberler
Cem Deda baba oldu.
Rize Şubesi Futbol Taban Birlikleri İle Birlikte Yeni Vali'yi Makamında Ziyaret etti.
TFFHGD Niğde Şubesi Yemek Verdi.
Çanakkale Şubesi Mevlid Okuttu.
Kahramanmaraş Şubesi Sezon Açılışını Coşkulu Bir Şekilde Gerçekleştirdi.
Tüm Haberler
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Merkezi
Resmi İnternet Sitesi
© Copyright 2008
Consulting & Design Extremedya